Mad fra Korfu

Korfus specialiteter

På menuen på Korfu finder du mange influenser fra det italienske køkken. Tag del af vores tips til øens bedste lækkerier, der oftest består af fisk eller kød, og som gerne serveres med lokale aperitiffer.

Sofrito

Sofrito er en klassiker på Korfu og består af oksekød, som serveres i en hvid hvidløgssauce. Til den oprindelige ret nyde kartoffelmos, men på mange restauranter får man i dag pommes frites til.

Mpourdeto

Mpourdeto er en fisk, som serveres i en rød, stærkt krydret sauce. Til fisken spiser man hvidt brød, som man dypper i saucen. Brødet er også med til at mildne den stærke smag.

Pastisada

Pastisada er en ret, hvor man tydeligt kan se den italienske kulturs indflydelse på Korfus mad. Retten består af kogt oksekød, som serveres i en smagsrig tomatsauce sammen med spaghetti.

Mad à la Korfu

Mythos

En populær græsk øl er Mythos, som smager allerbedst i et iskoldt glas direkte fra fryseren. På Korfu produceres de to lokale ølsorter Corfu beer og Ionian beer, rød eller sort. Tsitsimpyra er også en øl, der er typisk for Korfu, og som er meget frisk i smagen.

Et Kumquattræ

Kumquatlikør

Kumquatlikør er en specialitet, som produceres af de små kinesiske appelsiner, som dyrkes på Korfu. Likøren er meget orange i farven og serveres ofte som en forfriskning efter maden. Af frugten laves også en lækker gelé-slik eller en hvid variant af likøren.

Frappe

Frappe er en populær feriedrik i Grækenland. Kaffepulver piskes op i vand og fyldes herefter med isterninger. Det findes mange forskellige måder at drikke en frappe på – vælg om du vil have mælk i, og hvor meget sukker du ønsker.

Limoncello

Den lækre italienske citronlikør Limoncello drikkes ofte iskold som forfriskning efter et afsluttet måltid. Korfu ligner Italien på mange måder, og et lille glas limoncello er altid en dejlig afslutning på en god middag.