Fakta om Egypten

Sprog:

Arabisk

Valuta:

Den egyptiske møntenhed hedder egyptiske pund, og 1 pund svarer ca. til 0,77 dkr. (kurs pr. maj 2014). På de fleste hoteller i Hurghada er der mulighed for at veksle til egyptiske pund. Vi foreslår at I medbringer US-dollars og Visa kort.
Bemærk at betaling for udflugter i Egypten kun kan foretages i US-dollars og egyptiske pund.

Religion:

Ca. 92 procent er sunnimuslimer

Kultur:

Egypten afspejler en typisk arabisk/islamisk kultur, hvor de kulturelle forskelle er store i forhold til vestlig kultur og normer. I det Egyptiske samfund er religionen det fundamentale udgangspunkt for værdisætning af normer og adfærd. Det er spændende og berigende at opleve en kultur, der er så meget anderledes, men det er vigtigt at udvise omtanke, så den vestlige adfærd ikke virker anstødene på den lokale befolkning. Nydelse af alkoholiske drikke på offentlige steder udenfor hotellerne, er ikke velset. Påklædning er også et opmærksomhedspunkt. Specielt kvinder bør være opmærksomme på deres påklædning og ikke solbade topløse, ligeledes er det påkrævet mange steder, at mænd bærer lange bukser i restauranterne om aftenen.

Egypten er et land med store sociale forskelle. Lønningerne er forholdsvis lave og baserede på, at der gives drikkepenge for diverse serviceydelser. Drikkepengene gives ikke kun som betaling for den udførte service, men lige så meget for at vise, at I respekterer personen og den service vedkommende giver. Giver I drikkepenge, vil I med det samme mærke, hvor værdsat det er og I vil efterfølgende få en ekstra god service. Derfor er det altid en god idé at have mindre sedler i lommen til f.eks. piccoloer, tjenere, rengøringspersonale, chauffører og lokalguider.

Ramadan

Omkring den 28. juni 2014 begynder den muslimske hellige fastemåned Ramadan. I denne periode er den lokale handel lidt stille. Mange butikker er lukkede, og I kan opleve at servicevirksomheder generelt er lidt langsommere.

Pas og visum:

Det er påkrævet, at alle indrejsende køber visum. I flyet får I udleveret et indrejsekort, som skal udfyldes.
Ved ankomsten til Hurghada lufthavn bliver I mødt af vores egyptiske samarbejdspartnere, som udleverer jeres visum: Et klistermærke der klæbes i passet. Ved paskontrollen stemples passet, hvorefter I skal aflevere det udfyldte indrejsekort. Derfor må der påregnes ventetid i ankomsthallen, og det er en god idé at medbringe lidt vand. Bemærk, at de egyptiske myndigheder kræver, at jeres pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomsten. Gæster med anden nationalitet end dansk henvises til den egyptiske ambassade for yderligere information.

Shopping:

Der er fine muligheder for at komme hjem fra Egypten med minder i form af både kvalitetskunsthåndværk og kitschede souvenirs som plasticpyramider og kulørte sfinkser. Blandt de bedste køb er tasker, læderjakker, tæpper, messingting, sølvsmykker men det er også værd at overveje at bruge feriepenge på keramik, alabastvarer, håndsyede beduinkjoler, papyrusmaterialer, vandpiber, snabelsko og krydderier. Sælgerne i Egypten tager ikke nødvendigvis et nej alvorligt og i basarerne gælder alle kneb, når turisterne skal lokkes ind i butikken. Afvis høfligt med et smil og vær ikke bange for at prutte om prisen. Også det er en del af spillet. De første 48 timer efter ankomst til Egypten, er det muligt at handle toldfrit. Udbuddet er dog begrænset, og derfor er det en god idé at foretage sine indkøb i afrejselufthavn eller i flyet. Det er kun muligt at købe varer i de toldfrie forretninger med US-dollars eller euro.

Areal og befolkning:

1.002.000 km2