Fakta om Dubai

Tidsforskel:

Dansk tid +2 timer (ved dansk sommertid) og +3 (ved dansk vintertid).

Sprog:

Arabisk. Størstedelen taler engelsk.

Valuta:

Valutaen i Dubai er Arabiske dirham (AED).

Spis ude:

Gennemsnitsprisen for en middag er ca. 180 DKK pr. person. Alkohol er meget dyrt.

Transfer:

Fra lufthavnen i Dubai til hotellerne tager det ca. 30-60 min. Tiden afhænger af trafiksituationen. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen.

Strande:

Dubai har fantastiske strande med krystalklart vand. Der er god plads på strandene. Det er forbudt at bade topløs. Samtlige pools har temperaturkontrol, hvilket indebærer at de altid har en behagelig temperatur.

Forlystelser:

Dubai tilbyder mange shoppingmuligheder. Både i de store shoppingcentre og i de iranske kvarterer, eller i krydderikvarteret (Spice souk) og i guldkvarteret (Gold souk). Idet Dubai er først på markedet med det nyeste, kan du med fordel handle mad, guld, krydderier, tøj, sko, solbriller, sportstøj og elektronik. Dubai er told- og skattefrit. I Dubai findes masser af pubber, diskoteker, natklubber og barer der har åbent til langt ud på de sene nattetimer.

Transport:

Fra visse hoteller er der gratis transport til Dubai centrum og til stranden. Derudover er der taxaer der holder ved alle shoppingcentre og hoteller. Taxaer er meget billigt.

Sport:

Der findes vandsportsmuligheder flere steder på stranden, tennis på de fleste hoteller, squash på nogle hoteller. Her kan du også få et kursus i ørkenkørsel med jeep, der er mulighed for at låne skøjter til skøjtebanen og du kan stå på ski på en indendørs skibakke.

Betalingsmuligheder:

De fleste kreditkort accepteres. Hæveautomater findes.

Værd at vide:

OBS! På alle hoteller i De Forenede Arabiske Emirater tilkommer der en turistskat, som betales direkte til hotellet ved udcheckning. Afgiften gælder pr. værelse og nat, og er 10-20 AED afhængig af hotellets klassificering. Denne afgift er ikke inkluderet i rejsens pris.

Ved indcheckning kræver de fleste hoteller et depositum på ca. 200 US-dollar, som tilbagebetales ved afrejsen (beløbet reserveres på dit kreditkort).

Dubai er i stor ekspansion og meget byggearbejde foregår rundt omkring i emiratet.

Alkohol er meget dyrt og sælges stort set kun på hotellerne og nogle restauranter og barer. Hvis hotellet ikke sælger alkohol, findes denne info under respektive beskrivelse af hotellet. Toldfrie varer kan handles i lufthavnen både ved ankomst og hjemrejse. Du må frit indfører max 4 liter alkohol per person til Dubai.

I Dubai soler man ikke topløs og man bør altid tage hensyn til landets kultur og skikke.

Omkring den 6. juni 2016 begynder den muslimske hellige fastemåned Ramadan. I denne periode kan der være mere roligt, og mange butikker holder lukket. Desuden kan du opleve, at servicen er mere langsom.

Personer under 21 år må ikke checke ind på hoteller i De Forenede Arabiske Emirater medmindre de er selskab med deres forældre. Har du ikke samme efternavn som dine forældre skal du kunne vise dit fødselsbevis. Er du under 21 år og rejser med en anden voksen over 21 år, kræves en kopi af dine forældres pas, samt en fuldmagt på engelsk. Kontakt ambassaden for mere information.

Internettet fungerer ofte langsomt i landet, afbrydelser forekommer.

Areal og befolkning:

Dubai har 2,1 mill. indbyggere.