Fakta om Forenede Arabiske Emirater

Tidsforskel:

Tre timer

Sprog:

Arabisk

Valuta:

Dirham

Kultur:

Godt at vide
Ifølge lokale love i De Forenede Arabiske Emirater er der flere helligdage i løbet af året, hvor det ikke er tilladt at servere alkohol. Som gæster kan I ikke forlange erstatning eller rabat, hvis dette skulle falde sammen med jeres hotelbesøg.

Mange hoteller i De forenede Emirater opkræver et sikkerhedsdepositum i forbindelse med check-in. Depositummet kan betales kontant, men hotellerne foretrækker kredit- eller kontokort. Ved check-out tilbagebetales depositummet.

På offentlige steder ses det helst at man har tildækket skuldre og knæ. På stranden og ved poolen på hotellet kan man sagtens være iklædt badetøj. Mange restauranter og barer har krav om  formel påklædning, dette gælder også på nogle af vores udflugter.

Det er ikke tilladt at kysse det modsatte køn offentligt, dette gælder alle emiraterne.

Alkoholregler
Vi gør opmærksom på at det ikke er tilladt at have alkohol på sig i Sharjah overhovedet. Dette er også gældende ved ankomst med evt. indkøbte toldfrie varer indeholdende alkohol.

I de øvrige emirater er det ikke tilladt at være offentlig beruset.

Pas og visum:

Visum udstedes gebyrfrit ved ankomst for 60 dage mod forevisning af  gyldig returbillet. Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet.
Bemærk  at der er indrejseforbud, hvis man har israelske stempler i  passet.

Shopping:

Der er mulighed for at gøre mange spændende køb på emiraternes farverige markeder og basarer – f.eks Gold Souk, som er Dubais største og mest berømte basar. Her er der guld og smykker i lange baner og – som regel – til billigere penge end i Skandinavien. Husk, at det er tilladt at prutte om prisen!  Emiraterne er også et godt sted at købe ægte tæpper og kunsthåndværk, og her er ligeledes mange eksotiske krydderibasarer og tøjbasarer, hvor man kan erhverve alt fra designerkreationer til pashmina-sjaler. Har man lyst til noget helt unikt, er der også rig mulighed for at købe stoffer og få sig en skræddersyet kjole eller et jakkesæt hos en lokal skrædder. Endelig er der – ikke mindst i Dubai – store shoppingcentre med et stort udvalg af eksklusive, internationale mærkevarer. Herunder det enorme Dubai Mall der huser mere end 1200 forskellige butikker og siges at være verdens største.

Ordforklaring: souk betyder basar eller markedsområde i en arabisk by.

Areal og befolkning:

De Forenede Arabiske Emiraters samlede areal er på 83.600 km2.