Fakta om Ras Al Khaimah

Kultur:

Godt at vide
Ifølge lokale love i De Forenede Arabiske Emirater er der flere helligdage i løbet af året, hvor det ikke er tilladt at servere alkohol. Som gæster kan I ikke forlange erstatning eller rabat, hvis dette skulle falde sammen med jeres hotelbesøg.

Mange hoteller i De forenede Emirater opkræver et sikkerhedsdepositum i forbindelse med check-in. Depositummet kan betales kontant, men hotellerne foretrækker kredit- eller kontokort. Ved check-out tilbagebetales depositummet.

Pas og visum:

Visum udstedes gebyrfrit ved ankomst for 60 dage mod forevisning af  gyldig returbillet. Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet.
Bemærk  at der er indrejseforbud, hvis man har israelske stempler i  passet.

Shopping:

Gode køb
Krydderier er der i stor stil mulighed for at købe i den gamle souq i Ras Al Khaimah, hvor der også handles med bl.a. sølv, antikviteter og tøj. Foruden de store markeder huser Ras Al Khaimah flere velassorterede indkøbscentre og varehuse, herunder Manar Mall, som er en moderne bygning med 120 butikker og en biograf. Vil man have et større udvalg, kan det absolut anbefales at tage til Dubai, der ligger mindre end halvanden times kørsel væk.

Ordforklaring: souk betyder basar eller markedsområde i en arabisk by.

Transfer:

Ved ankomst fra Billund og København er der ca. en-to timers transfer til Ras Al Khaimah.

Areal og befolkning:

1.700 km2 (hele emiratet)