Fakta om Thailand

Sprog:

Thai

Valuta:

Møntenheden i Thailand er bath (THB) og følger den amerikanske dollars kurs. Det kan ikke betale sig at veksle bath hjemmefra, og feriegæster kan trygt veksle penge ved ankomsten til Bangkoks internationale lufthavn, hvor kurserne alt i alt følger den officielle dagskurs. I Bangkok og de fleste større ferieområder kan der benyttes kreditkort både som hæve- og betalingskort. 100 bath svarer ca. til 16 dkr (kurs pr. april 2010).

Religion:

Buddhisme

Pas og visum:

Der kræves ikke visum til Thailand for danske statsborgere med ophold under 30 dage, passet skal være gyldigt minimum 6 måneder efter endt ophold. Gæster uden dansk pas er selv ansvarlige for at have gyldigt visum.

Shopping:

Vil man have ting med hjem som varige minder fra Thailand, er der også råd for det. Ikke mindst eksklusive stoffer som thaisilke er i høj kurs – og mange kombinerer ferien til Thailand med at få konverteret stofferne til et skræddersyet jakkesæt eller en drømmekjole. Også lædervarer, smykker, juveler og sølvvarer er eftertragtede, og der er ofte mulighed for at gøre et godt kup i både forretninger eller på et af de mange spændende markeder i Thailand. I Danmark kan du som forbruger lovligt både købe og bruge kopivarer. Du kan også frit medbringe kopivarer til eget brug til Danmark efter en rejse til et andet land. Du risikerer imidlertid at skulle betale told og moms af varer købt på en rejse fra et land udenfor EU. (Kilde: forbrugereuropa.dk)

Areal og befolkning:

514.000 km2