Fakta om Den Dominikanske Republik

Tidsforskel:

Til Den Dominikanske Republik er tidsforskellen fra Danmark minus 5 timer, når der i Danmark er vintertid.
Ved sommertid er forskellen minus 6 timer. Altså skal uret stilles 5 eller 6 timer tilbage ved ankomsten til Den Dominikanske Republik.

Sprog:

Spansk

Valuta:

Det er en god idé at medbringe amerikanske dollars, som kan veksle på flere af hotellerne eller på vekslekontorer. Danske kroner kan ikke veksles på Den Dominikanske Republik. De større betalingskort kan benyttes på næsten alle hoteller, restauranter og i en del butikker. Der forefindes kontantautomater i nærheden af de fleste hoteller.

Religion:

90% romersk-katolsk

Pas og visum:

I flyet eller ved ankomst får I udleveret et indrejsevisum (turistvisum), som skal udfyldes og vises ved paskontrollen. Det er gyldigt i 90 dage.

Ved indrejse skal der betales et gebyr på ca. 10 US$ svarende til ca. 56 dkr. (kurs pr. april 2010) og ved udrejse 20 US$ svarende til ca. 112 dkr. Bemærk desuden, at de dominikanske myndigheder kræver, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomsten. Gæster med anden nationalitet end dansk henvises til den dominikanske ambassade i Stockholm for yderligere information.

Elektricitet:

I Den Dominikanske Republik er strømstyrken 110 volt, og stikkene er flade amerikanske 2-ben. Det er derfor nødvendigt med en adapter. Kan købes på rejsemålet til ca. 2 US$.

Shopping:

Foruden store cigarer er Den Dominikanske Republik kendt for et stort udvalg af rav i mange forskellige nuancer. Det dominikanske rav udvindes fra miner og kommer ikke fra havet, som vi kender det fra Danmark. Nationalstenen larimar, den dominikanske turkis, er også en populær souvenir på Den Dominikanske Republik. Desuden kan keramik og andet kunsthåndværk samt kaffe og rom købes med fordel. Sort koral og tigermuslinger er beskyttet af international lov og må ikke bringes ud af landet. Undlad generelt at købe souvenirs, der stammer fra havet på Den Dominikanske Republik.

Værd at vide:

Vi foreslår ”Turen går til Den Dominikanske Republik” fra Politikens Forlag samt Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

Areal og befolkning:

ca. 48.730 km2