Fakta om Kos

Tidsforskel:

Ved ankomst til Kos skal uret stilles en time frem

Shopping:

Foruden de populære natursvampe som man kan købe og tage med hjem til badeværelset, er der i Kos mulighed for at gå på opdagelse i læderforretninger samt butikker og kunsthåndværkere med lokalt forarbejde smykker til rimelige penge. For de kulinarisk interesserede er der rigtig god grund til at besøge Markedshallen i Kos by, der ligger på det centrale torv, Platia Elefterias. Her kan man se sig mæt eller købe sig rig på krydderier, der vokser på Kos skråninger, flotte solmodne frugter, lækre græske specialiteter som sukkersyltede grøntsager samt den græske olivenolie, der som bekendt hører til verdens bedste.

Transfer:

Fra lufthavnen og til de første hoteller på Kos er der ca. 30 minutters kørsel med bus.

Strande:

Langs øens kyst er der dejlige strande af forskellige karakter. Der er både brede, hvide sandstrande samt strande med lavasten og grus. Mere end 50% af øens kystlinje er strand, så der er god mulighed for at nyde solen og havet samt dyrke forskellige former for vandsportsaktiviteter.

Sport:

Landskabet på Kos er forholdsvis fladt, hvilke egner sig godt til cykelture i terrænet. Ved de fleste større strande tilbydes forskellige former for vandsportsaktiviteter (mod betaling). Desuden er der mulighed for dykning, ridning og køre go-cart.