Rejser til Kreta

Kreta er:

  • Det græske køkken
  • Spændende udflugter
  • Dejligt klima

Når du rejser til Kreta mødes du af azurblåt hav, purpurrøde solnedgange, støvede, arkæologiske udgravningsområder og fine barer, hvor man kan få slukket tørsten. Og så er her, ikke mindst, spændende spor og flotte mindesmærker efter dem som har regeret på Kreta - byzantinerne, venetianerne og tyrkerne. Vestkretas charmerende hovedby inviterer til både kulturel stimulans og lækker badeferie med gode madoplevelser.

Fakta om Kreta

Tidsforskel

Ved ankomst til Kreta skal uret stilles en time frem.

Transfer

Fra lufthavnen og til de første hoteller på Kreta er der mellem 20-50 minutters kørsel med bus.

Strande

I nærheden af alle vores hoteller findes strande, der enkelte steder er af grovere karakter. Andre steder langs kysterne er der hvide sandstrande og små hyggelige taverner, hvor man kan nyde et lækkert måltid. Sandstrandene ligger især på vest- og sydkysten, hvor Elafonissi på sydkysten er en af de bedre. Ved de fleste strande er der mulighed for at leje liggestole og parasoller.

Flere fakta

Klima oversigt

jan 14°c
feb 14°c
mar 15°c
apr 18°c
maj 21°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 27°c
sep 25°c
okt 22°c
nov 19°c
dec 16°c

Rejser med falk lauritsen 2018

Gode sparetip fra Chaniaområdet på Kreta, Grækenland

  • Besøger I historiske steder, ruiner, paladser mv. og er 65 + er det en fordel at medbringe sit pas for at ’bevise sin alder’ får når I er fyldt 65 år får I 50 % på entréen.
  • Gæster, der rejser med Falk Lauritsen Rejser får 10 % på regningen på restauranterne Lottos ved bestilling inden kl. 18 og på Dimitris og Sakis samt på Zepos. På Green Eye får alle vores gæster gratis dessert. Falk Lauritsen Rejser samarbejder med alle disse. I får rabatten ved fremvisning af visitkort eller ved fremvisning af App med rabat-kuponen.
  • Noget som er lækkert at have med hjem fra ferien her på Kreta er et par håndlavet flip-flops i læder. Dem kan I købe på lædergaden i Chania by. I er sikre på, at der ikke er nogen, der har et par helt magen til, da de er håndlavet. Man kan få et par til 10-12 €, men køber I flere par plejer manden, der ejer butikken, godt at kunne give et tilbud.
  • Når man ligger på sin liggestol på stranden kan det være virkelig fristende at købe frisk frugt, der er skåret i let spiselige bidder af sælgerne på stranden. Det kan dog både være lidt dyrt, ca. 5 € for 5 skiver vandmelon, og desuden uhygiejnisk, da man ikke ved hvor sælgeren har stået og skåret frugten. Køb i stedet i supermarkederne, hvor en kvart vandmelon typisk fås for ½-1 euro.
  • Bor I i området ved Agii Apostoli, så udnyt at I bor tæt på Chania by og gå derind. Det er en rask, frisk og flot tur når I går langs stranden. Når stranden slutter og Chania by begynder, kommer I ind i byen i den vestlige ende, hvor der her langs vandet er små fiskelejer og mange små taverner. Stedet er lidt mere lokalt og her kommer ikke så mange fordi, da man som regel bliver kørt med taxa eller bus til centrum af byen.