Fakta om Kreta

Tidsforskel:

Ved ankomst til Kreta skal uret stilles en time frem.

Shopping:

Hvis man vil have friske råvarer eller sanselige oplevelser, kan man lægge vejen forbi den store højloftede markedshal i Chania by, hvor der sælges grøntsager, oliven, ost og meget andet. Nogle af herlighederne kan sættes til livs på stedets taverner. I Chanias Middelalderkvarter er det desuden spændende at besøge Lædergaden, hvor dygtige skomagere og håndværkere forvandler læder til støvler, tasker og skindtøj. Er man på jagt efter græsk musik eller ortodoks ikonografi er der også gode muligheder, ligesom man kan erhverve sig lokalt forarbejdede smykker til som regel fine priser.

Transfer:

Fra lufthavnen og til de første hoteller på Kreta er der mellem 20-50 minutters kørsel med bus.

Strande:

I nærheden af alle vores hoteller findes strande, der enkelte steder er af grovere karakter. Andre steder langs kysterne er der hvide sandstrande og små hyggelige taverner, hvor man kan nyde et lækkert måltid. Sandstrandene ligger især på vest- og sydkysten, hvor Elafonissi på sydkysten er en af de bedre. Ved de fleste strande er der mulighed for at leje liggestole og parasoller.

Sport:

Overalt langs kysten er der herlige små landsbyer og lækre, hvide sandstrande, som det er værd at køre efter. Sandstrandene ligger især på vest- og sydkysten, hvor Elafonissi på sydkysten er en af de bedre. Ved de fleste strande er der mulighed for at leje liggestole og parasoller. Har man brug for en fridag fra badehåndklædet og lyst til en naturoplevelse ud over det sædvanlige, skal man ikke tøve med at tage på en udflugt til Samariakløften, hvor stenede skråninger prydes af århundreder gamle cypresser, og vilde, nøddebrune kretensiske geder er med til at gøre terrænet levende. Turen gennem den ca. 16 km lange kløft går fra Omalosplateauet i 1200 meters højde og ned til badebyen Agia Roumeli. På det smalleste sted kan man næsten røre begge sider af kløftens bjergvægge, og på skyggebunden rager kløftens bjergvægge mere end 300 meter op i vejret. Kløften, der kløver sig gennem bjergene Lefká Óri og Volakias, er skabt af naturens kræfter eller – som nogen siger – af Titanen Kronos, der svang sit sværd og ramte jorden i kampen mod Olymp Guden Zeus. Samariakløften er Europas længste slugt.