Fakta om Kolymbari

Beregnet flyvetid fra København:

Ca. 4 timer.

Spis ude:

En middag med græsk salat og moussaka på restaurant koster ca. 110 DKK. En øl ca. 30-35 DKK.

Transfer:

Fra Chanias lufthavn med bus til Kolymbari tager det ca. 1 time. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen.

Strande:

Stranden ved Kolymbari strækker sig helt til nabobyen Maleme. Den består hovedsageligt af sand/rullesten. Understrømme forekommer langs med hele kysten ved kraftig vind.

Forlystelser:

I Kolymbari er nattelivet meget begrænset. Nogle restauranter har levende græsk musik med dans. På hotellet er der en række aktiviteter og underholdning.

Transport:

Der er gode lokalbusforbindelser fra Kolymbari til øvrige byer på Vestkreta. Hvis man ønsker at rejse mod øst, skal man først tage til den store buscentral i Chania by. Langs med hele Chania-kysten findes mange taxier og mulighed for at leje bil, scooter, motorcykel og cykel. Chanias lufthavn ligger på halvøen Akrotiri ca. 14 km fra byen og har ruteflysforbindelse med Athen. Vi anbefaler, at du lejer bil og udforsker Kretas mange seværdigheder og strande på egen hånd.

Betalingsmuligheder:

Du kan hæve penge med Visa, Mastercard, Eurocard i banker og hæveautomater i Platanias. I Maleme findes en hæveautomat. I Kolymbari er antallet af hæveautomater begrænset. De fleste butikker accepterer Visa og MasterCard.

Værd at vide:

Tænk på at elektricitet er dyrt på Kreta. Aircondition mod betaling koster ca. 7-10 euro pr dag. Det varierer dog fra hotel til hotel.

Areal og befolkning:

Platanias, Kolymbari og Maleme har tilsammen ca. 5.000 indbyggere om vinteren. Om sommeren tredobles dette antal, når turisterne ankommer.