Fakta om Lefkas

Transfer:

Fra lufthavnen, Preveza (Aktion), på fastlandet med bus til Nidri og Pergiali ca. 1 time og til Ligia og Nikiana ca. 45 min. Til Agios Nikitas ca. 45 min og til Meganissi tager det ca. 1 time og 30 min. med bus og båd. Hvis flyet lander om aftenen, overnatter man på Lefkas og tager videre til Meganissi dagen efter.

Strande:

Lefkas er kendt for sine mange, naturskønne strande, hvoraf mange på vestkysten ofte ligger øde hen. Disse strande en nogle af de fineste i Europa og her findes hyggelige strandbarer hvor man kan spise frokost eller bare nyde en drink. Langs østkysten er der mere service, og her findes også vandsportsmuligheder, især i Nidri (sand/stenstrand). På Meganissi findes flere små strande; Ai Yannis, Spilia, Fanari, Atherinos og Limonari.

Transport:

På øen kører lokalbusser til de fleste større byer. I Lefkas by og Nidri kan du leje bil, motorcykel, scooter eller cykel. Da Lefkas har busforbindelse med fastlandet, er bådtrafikken ikke lige så udbygget som på andre øer, men der findes faste bådforbindelser til Ithaka og Kefalonia. Mange udflugtsbåde sejler dagligt til de omgivende småøer.

Værd at vide:

Evt. gebyr for aircondition og deponering betales direkte til hotellet.

Areal og befolkning:

Lefkas har et areal på ca. 290 km2 og en befolkning på ca. 24.000 indbyggere, hvoraf ca. 8.000 bor i Lefkas by.