Fakta om Santorini

Beregnet flyvetid fra København:

Ca. 3 timer.

Spis ude:

Gennemsnitsprisen for en 2-retters middag ekskl. drikkevarer koster ca. 175 DKK pr. person. Det er noget dyrere i Fira.

Transfer:

Fra Santorinis lufthavn med bus til vores hoteller i Kamari ca. 10-20 min. Til Imerovigli, Fira og Pyrgos ca. 20 min. Til Perissa, Perivolos og Vlychada ca. 30-40 min. Rejseleder følger normalt ikke med på transferen.

Strande:

I Kamari og på hele Santorinis østkyst er der kilometerlange, sorte lavastrande med rullesten. På den nordligste del af Kamaris strand består havbunden af rester fra vulkanudbrud formet af bølgerne. Strandene er ikke lavvandede. På den sydlige del af Santorini findes mange små og gode strande med sandbund.

Forlystelser:

I Kamari findes et stort udbud af shopping, barer, restauranter og diskoteker. I Fira findes mange hyggelige caféer, barer og restauranter, som er placeret op ad klippen. Her findes også diskotek.

Transport:

Santorinis lufthavn ligger ca. 6 km fra Kamari og har hyppige flyforbindelser til Athen og flere større øer. Fra Athinios på vestkysten sejler både til Athen, Kreta og stort set alle øer i Kykladerne. Lokalbussen går fra Fira til de fleste byer på Santorini. Taxastation i Fira. Cykler, scootere og biler kan lejes.

Sport:

Snorkling, dykning, windsurfing og vandcykler.

Betalingsmuligheder:

De fleste butikker og større restauranter accepterer kreditkort. Hæveautomater i Kamari, Perissa, Imerovigli, i lufthavnen og ved bankerne i Fira.

Areal og befolkning:

Santorini har ca. 10.000 indbyggere. I hovedstaden Fira er ca. 1.600 indbyggere.