Mere om rejsemålet
Spanien er en af Europas gamle supermagter, og selvom barokken og Spaniens storhedstid i 1500 og 1600–tallet ligger langt tilbage er der fortsat liv i både historie og traditioner. Det gælder også for nationalspisen tapas. Blandt de mange forklaringer på dens oprindelse, hævder nogen, at den opstod, da den religiøse korsfarer Kong Felipe 3. ved lov indførte, at man på værtshusene skulle spise mad til drikkevarerne for at dæmpe alkoholens virkning.
Spanien i overblik
Spanien ligger på den iberiske halvø i det sydvestlige Europa og er det fjerdestørste
land på kontinentet med grænser til Frankrig i nord og Portugal mod vest. Foruden fastlandet består Spanien af flere store øer – Balearerne i Middelhavet, De Kanariske Øer i Atlanterhavet samt enklaverne Ceuta og Melilla i Marokko på den afrikanske nordkyst.
Størst er Mallorca med ca. 860.000 indbyggere – kendt for sine skovklædte bjerge, stejle klippekyster og drypstenshuler der i århundreder har været genstand for videnskabelig interesse. Gran Canaria – den tredjestørste af De Kanariske Øer – er berømt for sine enorme sanddyner og naboøen Fuerteventura for sine aloe vera plantager, pirrende vulkanske landskaber og nogle af Europas bedste badestrande. Vulkanøen Tenerife lægger jord til sorte strande, naturskabte svømmebassiner skabt at lavamasser og Teide som er Spaniens højeste bjerg og verdens tredjestørste vulkan. Og La Gomera kan prale af sine stejle, grønne bjergterrasser, af nationalparken Garajonay der bugner af laurbærtræer - og af at det var her Columbus provianterede inden han tog på sine farefulde togter over Atlanten for at finde bagvejen til Indien.
Tapas på spansk
De små, lækre snacks, der følger en drink i Spanien, hedder tapas. På spansk betyder tapas ’låg’ eller ’dække’ – angiveligt fordi man i sin tid serverede snacksene ovenpå vinglasset for at beskytte vinen mod fluer.