Fakta om Lanzarote

Sprog:

Spansk

Valuta:

Euro

Religion:

Katolicisme

Shopping:

På Lanzarote kan man med fordel ofte købe tøj og sko samt lokalt håndlavet keramik i form af potter og krukker, kurvefletning, broderi og tekstiler – ikke mindst duge og lommetørklæder, som alle er en del af en lang tradition for håndværk på Lanzarote. Små figurer med enorme fallosser, der traditionelt bruges i forbindelse med vielser, kan også være en sjov ting at have med hjem fra Lanzarote. Lanzarotes nærhed til Afrika smitter også af på udvalget, ikke mindst hos stadehandlerne langs Arrecife strandpromenade og på markedet i Teguise. Her gør håndskårede træmasker, lædervarer og afrikanske trommer det ud for mere eksotiske souvenirs på Lanzarote.

Andre fine souvenirs af gastronomisk kvalitet er bl.a. vine. De største shoppingmuligheder på Lanzarote finder man i hovedstaden Arrecife, der er hjemsted for en lang række større og mindre butikker samt i feriebyen Puerto del Carmen, der huser et stort shoppingcenter. Markedet i Teguise, Lanzarotes gamle hovedstad forvandles, hver søndag til en stor markedsplads, hvor man kan erhverve sig alt mellem himmel og jord.

Transfer:

Fra lufthavnen på Lanzarote til vores første hoteller i Puerto del Carmen ca. 15 minutter og til Playa Blanca ca. 40 minutter med transferbus.

Strande:

I Puerto del Carmen findes en lang finkornet og lavvandet sandstrand. Langs hele kysten fra Puerto del Carmen til Arrecife ligger flere dejlige sandstrande, bl.a. i Los Pocillos og Matagorda. I nærheden af Playa Blancas sydlige del ligger der mange gode sandstrande, bl.a. Playa Papagayo.

Transport:

Lokalbusserne afgår dagligt mellem Puerto del Carmen og Playa Blanca til hovedstaden Arrecife. Der er daglig færgeforbindelse mellem Fuerteventura (ca. 25 km) og Playa Blanca.

Sport:

PÅ Lazarote har I mulighed for at spille på en 18-hullers golfbane i Costa Teguise. (Greenfee koster ca. 500 DKK pr. dag). Flere steder på Lanzarote er der mulighed for leje af mountainbike, desuden også mulighed for ridning, squash, minigolf og dykning på Lanzarote.

Areal og befolkning:

846 km2