Fakta om Alanya

Tidsforskel:

Ved ankomst til Alanya skal uret stilles en time frem.

Shopping:

I basargaderne i Alanya og andre forretninger rundt om langs kysten er der mulighed for at købe Kelim-tæpper og nogle steder også ægte tæpper fra Persien. De mest fordelagtige indkøb i Alanya gøres i netop tæppeforretninger samt hos sølv- og guldsmede eller butikker der handler med lædervarer.

Af mere kuriøse souvenirs i Alanya kan nævnes flot forarbejdede backgammonspil og vandpiber. Skal man købe ind til garderoben, er der naturligvis også modeforretninger og markeder med mærkevaretøj i Alanya. Dog skal I være opmærksomme på at mærkevarerne, der sælges på markederne, ofte er kopier. Hvis I ønsker at købe ægte mærkevarer, henviser vi til autoriserede forhandlere i Alanya. Bemærk, at kopivarer er ulovlige at indføre til Danmark og at Dansk Told & Skat, har ret til at konfiskere, hvad der mistænkes for at være kopivarer. Det tilrådes derfor, at I ikke køber nogen form for kopivarer på rejsemålet. Det samme gælder effekter fra truede eller fredede dyrearter. Varer, hvor der er brugt elfenben, skildpaddeskjold, koraller, kobra eller krokodilleskind er ulovlige.

Transfer:

Ankomst til Antalya: Fra lufthavnen og til de første hoteller i Alanya er der ca. 2 timers kørsel med bus.

Ankomst til Gazipasa: Fra lufthavnen og til de første hoteller i Alanya er der ca. 30 minutters kørsel med bus.

Strande:

Alanya ligger langs den smukke Middelhavskyst med den finkornede Kleopatra-strand på den ene side og den mere grovkornede Begonvil-strand med klipper og sten på den anden side. Badning ved Kleopatrastranden kræver gode svømmere, da vandet hurtigt bliver dybt. Strandene er kun adskilt af Alanyas klippehalvø med det imponerende gamle fæstningsværk på toppen og det legendariske røde vagttårn for foden. Udenfor Alanya er der flere gode og mindre befærdede strandområder bl.a. Ulas-stranden, som ligger ca. 5 kilometer fra Alanya. Her kan I også besøge det flotte parkområde, som er blevet et yndet udflugtsmål.

Værd at vide:

Få mere information om Alanya på TGT.dk eller UM.dk